Burgemeester Antonio Ledezma van Caracas EPA

De burgemeester van de Venezolaanse hoofdstad Caracas is in zijn kantoor opgepakt, naar verluidt door leden van de geheime dienst. De oppositiepartij waar burgemeester Antonio Ledezma deel van uitmaakt, heeft dat bekendgemaakt. Hij zou "als een hond meegesleurd" zijn. 

Mannen in uniform vielen het kantoor van de burgemeester binnen. Volgens een medewerker van Ledezma hadden sommigen pistolen bij zich en werd de deur van de kamer van de burgemeester met geweld opengebroken. 

Inval bij burgemeester Caracas

President Maduro heeft de arrestatie bevestigd. Hij zegt dat Ledezma verantwoordelijk zal worden gehouden voor zijn misdaden. De burgemeester zou een bedreiging vormen voor de vrede. Waar Ledezma precies verantwoordelijk voor wordt gehouden, is onduidelijk. Vorige week zei Maduro dat de burgemeester deel uitmaakt van een groep die een staatsgreep voorbereidt en waar ook westerse landen bij betrokken zijn.

Hongerstaking

Ledezma werd in 2008 gekozen als burgemeester. Hij versloeg een kandidaat van de socialistische partij. Hij is een van de bekendste critici van president Maduro. Ledezma ging onder meer in hongerstaking nadat de regering hem veel van zijn burgemeestersbevoegdheden had afgenomen.

De arrestatie van de burgemeester heeft in Caracas tot protesten geleid. 

STER reclame