Moustapha Diallo heeft de winnende gemaakt voor Guingamp

Guingamp langs negen man Dinamo Kiev

Dinamo Kiev heeft in de Europa League een vervelende avond beleefd bij Guingamp. De wedstrijd in Stade du Roudourou was pas zeven minuten oud toen de Oekraïense ploeg de eerste tegenvaller kreeg te incasseren: Jeremain Lens moest met een blessure naar de kant. Desondanks maakte Miguel Veloso tien minuten later de 0-1.

Vlak voor de rust deelde Andrij Jarmolenko echter een beuk uit die hem direct rood opleverde. Trainer Sergi Rebrov greep in door Younes Belhanda in te brengen, maar die kon drie minuten later alweer vertrekken. De Marokkaan trapte na en kreeg eveneens rood.

De nummerieke meerderheid was wel besteed aan de nummer acht van Frankrijk. Claudio Beauvue en Mustapha Diallo bogen halverwege de tweede helft in drie minuten tijd de achterstand om in de winst: 2-1.

Late gelijkmaker Guidetti

Celtic en Internazionale werkten een spectaculair duel af. Dankzij Xherdan Shaqiri en Rodrigo Palacio stonden de Italianen al na dertien minuten met 2-0 voor in Glasgow. In de 24ste en 26ste sloeg de thuisploeg echter via Stuart Armstrong en Hugo Campagnaro terug.

Toch ging Celtic met een achterstand de rust in door de goal van Rodrigo Palacio vlak voor het verstrijken van de eerste helft. Het duurde tot de 93ste minuut voordat oud-Feyenoorder John Guidetti zijn invalbeurt glans gaf met de gelijkmaker: 3-3.

Rood Büttner

Ook Anderlecht en Dinamo Moskou hielden elkaar in evenwicht, maar anders dan in Glasgow ging dat zonder doelpunten gepaard. De in Russische dienst spelende Alexander Büttner kreeg twee keer de gele kaart voorgehouden en kon een kwartier voor tijd inrukken.

Romelu Lukaku was de grote man bij Everton. Dankzij een hattrick van de Belg wonnen de Toffees in Bern met maar liefst 4-1 van Young Boys.

Mario Balotelli redde Liverpool op eigen veld tegen Besiktas. De flamboyante Italiaan benutte vijf minuten voor tijd een strafschop tegen de Turken.