Het oosten van Amerika heeft te maken met zwaar winters weer
NOS Nieuws

Peuter sterft door vrieskou in Canada

In de Canadese stad Toronto is een peuter doodgevroren. Het jongetje van 3 was van huis weggelopen in een t-shirt en een luier. Het was op dat moment -18 graden buiten en door de harde wind lag de gevoelstemperatuur nog lager.

De ouders van de jongen hadden hem woensdagavond naar bed gebracht. Toen ze vanochtend wakker werden, kwamen ze erachter dat hij niet meer in bed lag. Ze waarschuwden de politie, die meteen een grote zoektocht op touw zette.

Uiteindelijk werd het jongetje gevonden op zo'n 300 meter van zijn huis. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk overleed.

De burgemeester van Toronto spreekt van een enorme tragedie.

IJshuis

Het oosten van Canada en het noordoosten van de VS worden al weken geteisterd door extreme kou en zware sneeuwstormen. Rond Boston viel bijna twee meter sneeuw. Dat is volgens meteorologen een record.

In Philadelphia veroorzaakte de kou voor een grappige situatie, toen een gebouw in brand stond. De brandweermannen spoten water op het gebouw om het vuur te blussen. Maar doordat het ruim 12 graden vroor, bevroor het bluswater ook, met een ijshuis als gevolg.

IJshuis door bevroren bluswater

In het westen van Canada kampen ze juist met een tekort aan sneeuw. Een aantal skigebieden, in onder andere Alberta, is gesloten omdat er te weinig sneeuw is gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl