Mark Verheijen schort werkzaamheden op.

Het VVD-Kamerlid Mark Verheijen schort zijn werkzaamheden voorlopig op. Verheijen lag aanvankelijk onder vuur vanwege onterechte declaraties. Hij heeft toegegeven dat er dingen niet klopten en toegezegd dat hij het bedrag zal terugbetalen.

Vandaag kwam er een aanklacht wegens omkoping. Dat was voor hem aanleiding om zich voor onbepaalde tijd terug te trekken. 

In een verklaring zegt hij onder meer: "Ik heb aan fractievoorzitter Halbe Zijlstra verzocht mijn werkzaamheden als Kamerlid op te mogen schorten tot de uitkomst van het onderzoek van de Commissie Integriteit. Mocht het oordeel van de Commissie daar aanleiding toe geven zal ik daar vanzelfsprekend consequenties aan verbinden". 

Het Tweede Kamerlid Mark Verheijen ANP

Volgens Nieuwsuurverslaggever Dominique van der Heyde is de kwestie schadelijk voor de VVD. Omdat VVD-leider Rutte en fractievoorzitter Zijlstra Verheijen lange tijd de hand boven het hoofd hielden en de beschuldigingen niet serieus namen. 

"Uiteindelijk kwam er begin deze week toch een onderzoek naar het declaratiegedrag van het Tweede Kamerlid en nu is er dus ook die aangifte. De VVD heeft zich wel een beetje laten meeslepen in de kwestie", zegt Van der Heyde.

STER reclame