Mark Verheijen in gesprek met de pers na het uitlekken van de declaraties ANP

Het Limburgse bedrijf Taurus heeft aangifte gedaan tegen Tweede Kamerlid Verheijen van de VVD. Taurus beschuldigt hem van corruptie in zijn tijd als wethouder in Venlo, is te lezen in de aangifte die in bezit is van GeenStijl

Verheijen lag al onder vuur, omdat hij voor duizenden euro's onterechte declaraties zou hebben ingediend. De integriteitscommissie van de partij heeft die kwestie in onderzoek.

In de nieuwe aangifte stelt ondernemer Wout Heijmans van Taurus dat hij door Verheijen is tegengewerkt bij zijn bouwplannen voor een bioscoop in Velden. In 2005 kreeg hij van de gemeente Arcen en Velden vrijstelling voor de bouw, maar die werd in 2010 door de gemeente Venlo (waar Arcen en Velden dan deel van uitmaakt) vernietigd. 

De gemeente gaf wel toestemming voor de bouw van een bioscoop in de binnenstad van Venlo door projectontwikkelaar Piet van Pol. Die kreeg landelijke bekendheid door zijn betrokkenheid bij de zaak van oud-wethouder Jos van Rey van Roermond.

Nieuw daglicht

Advocatenkantoor Wagemans schrijft: "Na de recente publiciteit rondom het Tweede Kamerlid Mark Verheijen, heeft ook de directie van Taurus zich beraden omtrent haar positie en hetgeen haar gedurende acht jaar is overkomen, waardoor een en ander in een totaal nieuw en ander daglicht is komen te staan".

STER reclame