NOS Nieuws

Protest taxichauffeurs in Den Haag tegen UberPOP

Taxichauffeurs protesteren tegen UberPOP

In Den Haag protesteren taxichauffeurs tegen UberPOP. Ze hebben staatssecretaris Mansveld opgeroepen om op te treden tegen de illegale taxidienst. Als dat niet gebeurt, dreigen de chauffeurs het recht in eigen hand te nemen om UberPOP te stoppen.

Op het Malieveld zijn zo'n tweehonderd chauffeurs bij elkaar gekomen uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ze lopen onder begeleiding van de politie van het Malieveld naar het centrum van de stad. Ze mogen niet het Binnenhof op.

De sfeer tijdens de demonstratie is gemoedelijk. De chauffeurs roepen onder meer "UberPOP, donder op" en "Stop UberPOP".

Snordersdienst

 • NOS
  De taxichauffeurs op weg naar het Binnenhof
 • NOS
  Onder politiebegeleiding lopen ze naar het Binnenhof
 • NOS
 • NOS
 • NOS
  Taxi's op weg naar het Malieveld
 • NOS

De overheid ziet UberPOP als een snordersdienst. Bij UberPOP aangesloten particulieren rijden klanten rond in hun eigen auto. Een ritje kost minder dan de helft van de prijs van een taxi.

Afgelopen weekend werden nog vijf chauffeurs betrapt en beboet door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Eigenaar Uber krijgt dwangsommen opgelegd. Het bedrijf heeft al eerder gezegd zich niets aan te trekken van de dwangsommen en zegt gewoon door te gaan met UberPOP.

De voorzieningenrechter oordeelde al dat UberPOP illegaal is, maar Uber is in hoger beroep gegaan. Net als in andere landen dreigt een juridische strijd te ontstaan over de dienst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl