Event Plaza in Rijswijk
NOS Nieuws

Omstreden imams houden Rijswijk bezig

Gerard Scholtes reageert opgelucht op het nieuws dat minister Koenders de visa van drie omstreden imams heeft ingetrokken. Scholtes is eigenaar van Event Plaza in Rijswijk. De stichting Rohamaa huurde een van de zalen om op 8 maart een bijeenkomst te organiseren waar de radicale imams als sprekers waren uitgenodigd.

In Rijswijk gaat het overleg tussen de driehoek van Openbaar Ministerie, politie en gemeente vanavond door zoals gepland. De burgemeester sprak vandaag ook al met fractievoorzitters.

Scholtes wil morgen met stichting Rohamaa en gemeente in gesprek. "Ik wil graag weten hoe zij denken dat de bijeenkomst er nu uit gaat zien."

Bijzondere dingen

Scholtes was niet op de hoogte van de komst van de imams. "Negentig procent van onze business betreft zaalverhuur voor multiculturele feesten of bijeenkomsten. Dat gaat al vijftien jaar goed."

Organisaties maken bij Scholtes hun plannen kenbaar, voordat ze een ruimte huren. Daar hoeven ze geen vergunning voor aan te vragen. "Wij geven de plannen van een organisatie door aan de gemeente. Net als de namen van het bestuur van een stichting. De gemeente kijkt vervolgens of er bijzondere dingen tussen zitten."

Niet gewenst

"Dit soort sprekers zijn niet gewenst en de manier waarop de stichting deze bijeenkomst wilde vormgeven is strijdig met wat de regering wil", vervolgt Scholtes. "Maar het is niet aan mij om daar consequenties aan te verbinden, terwijl het nu wel op mijn bordje komt. Het ministerie zal met een soort richtlijn moeten komen om te zorgen dat dit soort situaties zich niet meer kan voordoen."

Stichting Rohamaa was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Gisteren vroegen Kamerleden het Kabinet om opheldering over de komst van de radicale imams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl