Silvio Berlusconi heeft geen belangstelling voor Thaise investeerders
NOS Voetbal

AC Milan houdt Thaise investeerders buiten de deur

AC Milan kan extra financiële injecties goed gebruiken, maar het volledig verkopen van de club ziet eigenaar Silvio Berlusconi en zijn dochter Barbara niet zitten. De Thaise zakenman Bee Thaechaubol heeft een bod van 1 miljard euro neergelegd bij Silvo Berlusconi. De schatrijke Thai zou minimaal de helft van de aandelen willen overnemen.

Berlusconi liet kort na de berichten over een Thais bod al een verklaring verspreiden, waarin hij nogmaals benadrukt dat AC Milan niet te koop is. "Diverse partijen hebben al interesse getoond, maar Fininvest wil zijn meerderheidsbelang in AC Milan niet kwijt", luidde de mededeling.

Prestaties

De voormalige Italiaanse premier Berlusconi is via zijn investeringsmaatschappij Fininvest al bijna dertig jaar eigenaar van de 'Rossoneri'. De 78-jarige mediatycoon vierde met zijn club grote successen, maar de laatste jaren presteert AC Milan teleurstellend. Al langere tijd is bekend dat Berlusconi een klein deel van zijn aandelen wil verkopen.

Inter in Indonesische handen

Bij Milan voetballen de Nederlandse middenvelders Nigel de Jong en Marco van Ginkel. De rood-zwarte formatie werd in 2011 voor het laatst kampioen van Italië en staat dit seizoen op de tegenvallende elfde plaats in de Serie A. Inter, die andere club uit Milaan, kwam in 2013 in handen van de Indonesische zakenman Erick Thohir.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl