Daan Bovenberg (m) viert zijn doelpunt met Jurgen Mattheij (l) en Sander Fischer

Excelsior doet zichzelf tekort met gelijkspel

In Rotterdam is ook de tweede wedstrijd dit seizoen tussen Excelsior en FC Groningen in 1-1 geëindigd. De ploegen ontmoeten elkaar op 8 april nogmaals in de halve finales van het bekertoernooi.

Excelsior was voor rust oppermachtig en was in de eerste tien minuten al vier keer dicht bij de 1-0; Sander Fischer, Jordan Botaka, Rick Kruijs en Tom van Weert hadden echter geen succes.

Nog voor rust redde Sergio Padt knap bij schoten van Van Weert en Jurgen Mattheij. FC Groningen, dat op vreemde bodem geen schim is van de ploeg die dit seizoen in de eigen Euroborg alleen van AZ verloor, stelde daar helemaal niets tegenover.

Fraaie volley Rusnák

Direct na rust werd Excelsior dan toch beloond toen Daan Bovenberg bij een hoekschop de bal over de lijn gleed. FC Groningen schrok wakker, trok zowaar het initiatief naar zich toe en kwam door een fraaie volley van Albert Rusnák al snel op 1-1. In de fase die op dat doelpunt volgde, kon het beide kanten op, al bleven grote kansen uit.

In de slotfase heerste Excelsior weer. Invaller Ninos Gouriye raakte twee keer de paal en schoot rakelings naast. Maar ook Groningen had nog kunnen winnen, want bij het scheiden van de markt verdween een schot van Jarchinio Antonia maar net naast het doel van Alessandro Damen.