Bertrand Traore en Rochdi Achenteh vieren de 2-0 van Vitesse

Vitesse slaat aanval Willem II af

Vitesse heeft in Arnhem gewonnen van Willem II. De Tilburgers zouden bij een overwinning de achtste plaats overnemen van de Gelderse ploeg, maar dropen met een 2-0 nederlaag af.

De thuisploeg was in de eerste helft heer en meester. Het spel bevond zich constant op de Tilburgse helft, al had Vitesse aanvankelijk wel moeite om echte kansen te creëren. Marko Vejinovic, Bertrand Traoré en Denis Olijnik zorgden wel voor gevaar, maar Kostas Lamprou hield zonder grote problemen zijn doel schoon.

Labyad opent score

Na een half uur was de doelman alsnog kansloos. Davy Pröpper schoot de bal hard tegen de paal en Zakaria Labyad sloeg toe uit de rebound. Vitesse bleef aanvallen en Willem II kwam amper onder de druk uit. Vlak voor rust zorgde Traoré met een prachtig geplaatst schot over Lamprou voor de verdiende 2-0.

In de tweede helft zocht Willem II meer de aanval. Vitesse bleef verdedigend op de been en kreeg na een klein uur een goede mogelijkheid op een derde treffer. Olijnik kon net niet bij een voorzet van Traoré, waardoor Willem II nog een beetje hoop hield.

Beste kansen Vitesse

Vitesse hoefde zich in het restant van de saaie tweede helft echter geen moment zorgen te maken. De aanvallen van Willem II stelden weinig voor, terwijl Vitesse nog wel een paar keer dicht bij de 3-0 was. Een knal van Wallace ging voorlangs en Traoré zorgde voor gevaar met een gekraakt schot en een schuiver net naast.