NOS
NOS Nieuws

Wake op Dam voor moord op drie moslimjongeren VS

Op de Dam in Amsterdam zijn drie moslimjongeren herdacht die deze week in de VS zijn doodgeschoten. Rond 19.00 uur verzamelden zich tussen de 100 en 200 mensen. Ze droegen posters met foto's van de drie slachtoffers. Ook hadden ze spandoeken met teksten als: stop de hetze tegen moslims.

De herdenking vanavond op de Dam in Amsterdam

De deelnemers aan de herdenking zijn boos over het gebrek aan aandacht in de Nederlandse media voor de moorden. Ook verbazen ze zich erover dat de 46-jarige man die de moslims doodschoot geen terrorist wordt genoemd.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de moord op de drie islamitische studenten in de staat North Carolina veroordeeld. Hij noemt de moord wreed en afgrijselijk. "Niemand in de VS zou het doelwit mogen zijn om wat ze zijn, hoe ze eruit zien, of welk geloof ze belijden'', zegt Obama in een verklaring.

Afgelopen woensdag werden de twee vrouwen van 19 en 23 jaar en een 21-jarige man doodgeschoten in een appartementencomplex bij de universiteit van North Carolina in Chapel Hill. De dader zou een atheïst zijn die elke godsdienst verafschuwt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl