Arjen Robben mist kans op 1-0 ANP

Twee tenen hebben in de weg gestaan van een wereldtitel voor het Nederlands elftal. In 2010 voorkwam de welbekende kleine teen van Iker Casillas een doelpunt van Arjen Robben in de finale van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Vier jaar later lag een andere teen in de weg.

In een openhartig interview blikt Robben terug op de halve eindstrijd tegen Argentinië, tijdens het WK van 2014 in Brazilië. Een fysiek duel waarin de kansen schaars waren en waarin er na 120 minuten nog altijd geen winnaar was. 

Het Nederlands elftal van Louis van Gaal kreeg eigenlijk slechts één kans, vlak voor het laatste fluitsignaal. "Ik focuste me op de bal. Ik keek ook naar de keeper en hoe ik de bal zou raken." Hij zag Javier Mascherano nooit aankomen.

De Argentijnse mannetjesputter, die Robben de hele wedstrijd bewaakte, was in die slotfase even het spoor van Robben bijster. "Ik had een gaatje. Maar het was jammer dat de bal van richting veranderde, waardoor ik binnendoor moest. Dat zorgde ervoor dat ik wat snelheid verloor."

Robben kwam evengoed alleen voor doelman Sergio Romero te staan. Maar, helaas voor Nederland, was Mascherano op tijd terug om het schot van Robben te verijdelen. "We zullen nooit weten wat er gebeurd zou zijn als hij er niet was geweest met zijn grote teen. En als de bal erin was gegaan. Maar ja, dat is voetbal. Soms bepalen centimeters of je een wedstrijd wint of verliest", aldus Robben in gesprek met FIFA.com.

"Ik verrekte mijn anus"

Vlak na de wedstrijd zei Mascherano dat hij "zijn anus verrekte met die actie. De pijn was verschrikkelijk. Ik dacht eerst dat ik het niet zou halen. Maar ik had het geluk dat ik net op tijd was. Ik gooide mezelf er gewoon voor. Voor hetzelfde geld was het een penalty geworden."

STER reclame