NOS Nieuws

PvdA geeft Kamp ruimte voor gasbesluit

Regeringspartij PvdA legt zich erbij neer dat minister Kamp pas in juli een besluit neemt over verlaging van de gaswinning in Groningen.

PvdA-Kamerlid Vos diende vanavond, met steun van de VVD, een motie in waarin hij Kamp vraagt vanaf 1 juli de winning naar een zo laag mogelijk niveau terug te schroeven. Volgens Vos is dat niveau, om voldoende levering te verzekeren, 35 miljard kuub. Hij verlangt echter geen besluit vóór 1 juli, zoals de oppositie wil.

1 juli

Kamp zei in het gasdebat in de Tweede Kamer dat hij pas na 1 juli de knoop wil doorhakken. Hij heeft dan advies van experts binnen.

In de motie van de PvdA staat: "Verzoekt de regering voor de gaswinning na 1 juli een winningsbesluit voor te bereiden dat uitgaat van het laagst mogelijke niveau gaswinning dat noodzakelijk is voor de leveringszekerheid en de veiligheid."

De PvdA'er wil daarnaast dat Kamp ook inzichtelijk maakt hoe de gaswinning na 1 januari 2016 nog verder verlaagd kan worden.

Schamen

De oppositiepartijen toonden zich teleurgesteld over de motie. Die biedt volgens deze fracties geen enkele garantie dat de gaswinning in juli omlaag gaat. Volgens de PVV moet Vos zich "schamen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl