NOS Nieuws

'Deze film kun je beter thuis met je vriend kijken'

'Erotisch, sexy...alles'

Meer dan 30.000 vrouwen zien vanavond Fifty Shades of Grey. Bioscoopexploitant Pathé verkocht nog nooit zoveel kaartjes voor Ladies Only-voorstellingen. Overal in het land zijn de voorstellingen uitverkocht en op een aantal plaatsen draait de film meerdere keren per avond.

Misschien niet verwonderlijk, van de drie boeken van E.L. James over de sadomasochistische seks tussen een jonge zakenman en een studente werden in Nederland anderhalf miljoen exemplaren verkocht.

Veel vrouwen komen er rond voor uit dat ze het een enorm spannend verhaal vinden en hoge verwachtingen hebben van de film. En het valt niet tegen. "De film was super. Je moet hem gaan zien", vertelt een bioscoopbezoeker na afloop.

Een ander vindt het erotische verhaal niet helemaal geschikt voor het grote bioscoopscherm. "Het is niet echt een film om in de bioscoop te zien. Eerder een film voor thuis, met je vriend."

Op Twitter en andere sociale media maakt de film veel los. Veel mensen zijn enthousiast over Fifty Shades. Maar er zijn ook veel mensen die de aandacht, ook bij serieuze media, enorm overdreven vinden. En natuurlijk is de film ook aanleiding voor flauwe grappen en fotocollages.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl