ANP
NOS Nieuws

Schadevergoeding vader Marianne Vaatstra

De moordenaar van Marianne Vaatstra moet een schadevergoeding van 43.500 euro betalen aan Bauke Vaatstra, de vader van het meisje. Die is volgens de rechter getraumatiseerd geraakt toen hij het lichaam van zijn dochter zag.

De 16-jarige Marianne Vaatstra werd in het voorjaar van 1999 verkracht en vermoord. Pas ruim dertien jaar later werd Jasper S. gepakt, na uitgebreid DNA-onderzoek. S. werd in april 2013 veroordeeld tot 18 jaar cel.

'Gruwelijk'

Mede doordat jarenlang onduidelijk was wie de dader was en wat zijn motieven waren, vindt de rechter dat vader Bauke Vaatstra recht heeft op 40.000 euro schokschade. De rechter laat ook "de gruwelijke aard van dat wat Marianne opzettelijk is aangedaan" meewegen.

Volgens de rechtbank is S. volledig verantwoordelijk voor het geestelijke letsel van Bauke Vaatstra. S. moet verder bijna 3500 euro aan kosten voor de psychiater vergoeden.

250.000 euro

Vaatstra had 250.000 euro smartegeld geëist. Zijn advocaat liet twee jaar geleden al beslag leggen op de boerderij van S. in het dorp Oudwoude.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl