ANP
NOS Nieuws

Minder winst bij ING Bank, wel weer dividend

ING Bank heeft afgelopen jaar een nettowinst van 2,6 miljard euro gemaakt, 14 procent minder dan in 2013. De bank zegt voor het eerst in jaren weer dividend te willen betalen aan aandeelhouders. Sinds de kredietcrisis heeft ING geen dividend meer uitgekeerd.

In november betaalde ING zijn laatste stukje staatssteun terug aan de Nederlandse overheid. De afgelopen tijd heeft ING zijn bank- en verzekeringstak gesplitst. Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft inmiddels een eigen beursnotering.

Miljoen nieuwe klanten

Topman Ralph Hamers zegt dat het goed gaat met de bank. "In 2014 kreeg ING Bank er een miljoen nieuwe klanten bij. We hebben de staat sneller terugbetaald dan gepland en zijn dichterbij de herstructurering van de bank gekomen." Vooral buiten Nederland kreeg ING er klanten bij.

ING Bank behaalde meer winst uit rentes en was minder geld kwijt aan het afdekken van risico's. In Nederland leende de bank minder geld uit, doordat mensen extra aflossen op hun hypotheek en doordat de kredietverlening aan bedrijven daalde.

''De Nederlandse economie begint weer uit het dal te klimmen''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl