Omstanders kijken naar de resten van een ingeslagen raket
NOS Nieuws

Raketaanval op 'rustig' Kramatorsk

De Oost-Oekraïense stad Kramatorsk is onder vuur komen te liggen. De stad, die in handen is van het Oekraïense regeringsleger, ligt tientallen kilometers verwijderd van de frontlinie.

Op de stad kwamen tientallen raketten neer. Volgens de regionale overheid zijn daarbij zeker vijf mensen om het leven gekomen. Meer dan twintig mensen raakten gewond.

Kramatorsk ligt in het oosten van Oekraïne

Toneel

In Kramatorsk is het hoofdkwartier gevestigd van het Oekraïense leger. De stad was vorig jaar het toneel van zware gevechten tussen het leger en de opstandelingen. In juli trokken de rebellen zich terug.

De opstandelingen ontkennen dat ze verantwoordelijk zijn voor de raketaanval. Tegen het Russische persbureau Ria Novosti zegt een woordvoerder dat er geen aanval "met welk soort wapen dan ook" is uitgevoerd op de stad.

De lokale nieuwssite Donetskiye Novosti heeft foto's gepubliceerd van de gevolgen van de aanval.

Gisteren werd in Pervomaisk, op anderhalf uur rijden van Kramatorsk, een gaarkeuken beschoten met raketten. Op videobeelden is te zien hoe de aanwezige vrouwen eerst onder tafel schuilen, voordat ze naar een schuilkelder rennen.

Gaarkeuken beschoten in Pervomaisk

Havenstad

In het zuiden van Oekraïne, bij Marioepol, is het regeringsleger begonnen met een offensief tegen de rebellen. De militairen dringen de rebellen verder terug naar het oosten, naar de Russische grens.

De stad ligt strategisch, tussen Rusland en de door Rusland geannexeerde Krim. Vorige maand waren er ook al hevige gevechten in Marioepol.

Morgen wordt in Wit-Rusland onderhandeld over een wapenstilstand in Oost-Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl