NOS Schaatsen

Nuis klopt Koelizjnikov opnieuw

Wereldbeker Heerenveen: tweede 1.000 meter mannen

Kjeld Nuis heeft net als zaterdag Pavel Koelizjnikov verslagen op de 1.000 meter. Hij was gisteren nog 0,21 seconden sneller, nu was in eerste instantie niet te zien wie had gewonnen. Beide rijders kwamen in 1.08,82 over de eindstreep. De tijd van Nuis werd echter gecorrigeerd naar 1.08,81.

Donderdag beginnen de WK afstanden in Heerenveen. De strijd tussen Nuis en Koelizjnikov is er nu al een om naar uit te kijken. "Mooi hoor, tegen zo'n Rus", reageerde Nuis na afloop. "Tijdens de race ben ik ook met hem bezig. Ik moest nu echt de hengel uitgooien. Ik haalde het nog net."

NOS
Fotofinish Kjeld Nuis - Pavel Koelizjnikov

Olympisch kampioen Stefan Groothuis completeerde het podium. De teamgenoot van Nuis wist de derde tijd te noteren: 1.09,38. Michel Mulder werd zevende (1.09,74) en verloor zijn rit van Pim Schipper (1.09,67). Shani Davis en Nico Ihle waren ook nog sneller dan die twee Nederlanders.

Wereldbekerstand

In het klassement komt Nuis door zijn twee zeges in de buurt van klassementsleider Koelizjnikov. Met 451 punten heeft hij nog 59 punten achterstand op de 20-jarige Rus. Nico Ihle staat derde met 326 punten.

  • NOS
    Uitslag tweede 1.000 meter mannen
  • NOS
    Wereldbekerstand 1.000 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl