NOS Voetbal

Go Ahead-doelman Van der Hart: botte pech

Van der Hart: dit is gewoon botte pech

"Botte pech." Zo omschrijft Mickey van der Hart zijn kostbare fout tegen Ajax. Door een schlemielige actie van de doelman verloor Go Ahead Eagles in eigen huis met 2-1 van Ajax. De terugspeelbal van Wesley Verhoek stuiterde op voordat de van Ajax gehuurde Van der Hart de bal kon wegtrappen.

"Dit is niet leuk", aldus Van der Hart. "We wilden tegen Ajax drie punten halen en dan word je op zo'n manier zelf de schlemiel. Het is niet leuk, maat het is gebeurd. Ik moet dit over me heen laten komen en we moeten verder."

Van der Hart betwijfelt of het voorval voorkomen had kunnen worden. "Een perfecte Engelse grasmat ligt hier niet. Dit hoort helaas bij voetbal."

"Geschiedenis herhaalt zich"

"Dit is gewoon pech", vindt ook zijn coach Foeke Booy. "De bal stuitert bijna een halve meter op. Dat je op deze manier verliest, is heel zuur."

Na het 'polletje' van Van Breukelen, waardoor PSV op 12 april 1987 de zege verspeelde bij Feyenoord, is er dus nu ook het 'polletje' van Van der Hart. "De geschiedenis herhaalt zich", aldus Booy.

Booy: factor 'Lucky Ajax' komt weer om de hoek kijken
12 april 1987: Polletje Van Breukelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl