Tebartz-van Elst voor de bisschoppelijke residentie
NOS Nieuws

'Luxebisschop' krijgt baan in Vaticaan

De omstreden Duitse oud-bisschop Tebartz-van Elst heeft een nieuwe baan. Tebartz-van Elst, die in opspraak raakte vanwege een zeer kostbare verbouwing van zijn ambtswoning, werkt volgens Duitse media sinds december bij de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie, die onderdeel uitmaakt van de Curie.

Tebartz-van Elst werd in november 2013 op non-actief gesteld. In maart vorig jaar trad hij op eigen verzoek terug. Toen maakte de paus bekend dat Tebartz-van Elst op "een geschikt moment" een andere functie zou krijgen.

Zes keer zo duur

De verbouwing van de bisschoppelijke woning van Tebartz-van Elst in Limburg an der Lahn kostte zo'n 31 miljoen euro, zes keer zo veel als begroot. De bisschop zou een peperdure smaak hebben. Alleen al voor de inrichting van zijn woning trok hij 477.000 euro uit.

Ook het feit dat hij eersteklas naar India vloog voor een armoedeproject, viel bij veel katholieken verkeerd. Een eersteklas-ticket kost meer dan 4500 euro. In Duitsland heeft hij door dit alles de bijnaam 'luxebisschop'.

Ontkerkelijking

In zijn nieuwe functie gaat Tebartz-van Elst de ontkerkelijking in traditioneel christelijke gebieden als Europa en de Verenigde Staten te lijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl