NOS Voetbal

'Spelers voelden dat er succes te halen was'

Van den Brom voorspelde winst in rust

De spelers en begeleiding van AZ waren er tijdens de wedstrijd niet van op de hoogte. Ze schreven donderdagavond in de Amsterdam Arena geschiedenis. "Ik hoorde na afloop dat het de tweede competitie-zege van AZ bij Ajax was in de historie", aldus trainer Van den Brom.

"Ik heb de jongens daarop gewezen. Jullie hebben geschiedenis geschreven, heb ik gezegd. Alle spelers van nu waren in 1980, toen AZ ook bij Ajax won, nog niet eens geboren. En in die periode bestond ook de Amsterdam Arena nog niet. Dus dit is wel bijzonder."

Vermoeden

Van den Brom kreeg in de laatste fase van de eerste helft al het vermoeden dat er wat te winnen was in de Amsterdam Arena. "Het lukte ons toen meer druk te zetten en aan voetballen toe te komen. Dat heb ik in de rust ook gezegd. 'Ga zo door' heb ik de jongens voorgehouden. Ook de spelers voelden aan dat er succes te halen was. Ik heb een ploeg na rust gezien die beter speelde dan de voorbije weken. Deze zege geeft mijn jonge ploeg ook een boost."

Zware periode

AZ wacht een zware periode met wedstrijden tegen FC Groningen en PSV. Van den Brom: "Een zege bij Ajax geeft vertrouwen voor de komende weken. Jammer is het dat de rode kaart van Moisander overal als breekpunt genoemd zal worden. Dat gaat ten koste van onze winst. Iedereen zal zeggen dat er toen nog niet was gescoord."

"Ik vond het ook zwaar gestraft, maar regels zijn regels. Daar heb je mee te maken. Maar ook als er geen rode kaart was gegeven, had ik ons kansrijk gezien. Ik denk dat wij steeds beter worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl