Gooische Vrouwen 2 ging in december 2014 in première
NOS Nieuws

Gooische Vrouwen 2 breekt omzetrecord

Nog geen tien weken na de première heeft de film Gooische Vrouwen 2 een recordomzet behaald. De film bracht tot nu toe ruim 15,1 miljoen euro op. Niet eerder leverde een Nederlandse filmproductie zo veel geld op.

In de Nederlandse bioscopen waren er slechts vier producties met een hogere omzet. Alleen Titanic, Avatar, Skyfall en Harry Potter and the Sorcerer's Stone brachten meer geld in het laatje.

Bezoekersaantallen

Met deze omzet is de film de eerste Gooische Vrouwen-film uit 2011 voorbijgestreefd; die bracht iets meer dan 15 miljoen op. De hogere omzet betekent niet dat de film ook beter is bezocht dan zijn voorganger. Het eerste deel trok 1,9 miljoen bezoekers; Gooische Vrouwen 2 tot nu toe 1,7 miljoen.

Dat de omzet nu toch al hoger is, komt volgens distributeur Independent Films doordat de prijs van het bioscoopkaartje de afgelopen jaren omhoog is gegaan. Gooische Vrouwen 2, die wordt geregisseerd door Will Koopman, draait nog steeds in meer dan 120 zalen.

Serie

De film werd in 2014 met bijna 1,2 bezoekers de best bezochte film van vorig jaar.

Zowel het eerste als tweede deel gaat over het wel en wee van de vriendinnen Cheryl, Claire, Roelien en Anouk. Hun levens spelen zich grotendeels af in dure villawijken in het Gooi. De films zijn gebaseerd op de televisieserie Gooische Vrouwen, die tussen 2005 en 2009 werd uitgezonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl