Aleksandr Jakovenko, dertien minuten speler van ADO en dan al scoren
  • ANP
    Hui Wang voor het stadion van ADO Den Haag
    De supporters vieren de verjaardag van ADO Den Haag met een spandoek

ADO Den Haag heeft zijn nieuwe eigenaar Wang Hui de eerste overwinning bezorgd. In eigen huis werd verrassend met 2-0 gewonnen van FC Twente.

Zo dramatisch als de Hagenaars in de eerste helft tegen Feyenoord speelden, zo alleraardigst was het voetbal voor rust tegen Twente. Aleksandr Jakovenko bleek direct een aanwinst en zijn mede-debutant Wilson Eduardo zorgde eveneens voor onrust in de Enschedese defensie.

Na dertien minuten was het raak voor de thuisploeg. Jakovenko, die bijna een jaar niet had gescoord, nam de bal ongezien met de hand mee en schoof de bal keurig in de verre hoek.

In de loop van de eerste helft werd het kwalitatief sterkere Twente gevaarlijker. De bezoekers gingen alleen nogal slordig met de kansen om. Spits Luc Castaignos toonde zich in kansrijke positie meerdere keren onbaatzuchtig, maar zijn voorzetten misten precisie.

Speldenprikken

In de tweede helft werd ADO aanvankelijk met de rug tegen het eigen doel gedrukt. Twente bleef echter onnauwkeurig met de eindpass en de Haagse speldenprikken bleven gevaarlijker. Zo was Mike van Duinen met een leep verlengde bal dicht bij de 2-0, maar doelman Sonny Steven redde knap.

ADO's tweede viel uiteindelijk alsnog in de 91ste minuut. Darryl Lachman, die niet zijn fraaiste avond beleefde, veroorzaakte een penalty. Roland Alberg (die zijn 100ste wedstrijd in het betaalde voetbal speelde) pakte het cadeautje uit, waarna het nog lang onrustig bleef in Den Haag.