De foutmelding op mijnoverheid.nl
NOS Nieuws

Bezorgdheid na melding 'Nederlanderschap vervallen'

Onder Nederlanders met een dubbele nationaliteit is bezorgdheid ontstaan over de melding op een overheidssite dat ze hun Nederlanderschap hebben verloren.

Als ze inloggen op mijnoverheid.nl krijgen ze een foutmelding met de boodschap 'Reden verlies Nederlanderschap' en de code 404.

Volgens Binnenlandse Zaken, het departement dat mijnoverheid.nl onder zijn verantwoordelijkheid heeft, is het probleem veroorzaakt doordat sinds kort niemand meer met een dubbele nationaliteit in de basisadministratie wordt opgenomen.

Blijkbaar is daardoor een computerprobleem ontstaan, aldus een woordvoerder van Binnenlandse Zaken. Hij benadrukt dat er niets is veranderd in de status van deze mensen.

Contact

Er wordt hard aan gewerkt om de zaak op te lossen. Medewerkers van het departement zoeken contact met de mensen die de foutmelding hebben gekregen om hen gerust te stellen. De site is tijdelijk uit de lucht gehaald.

Het is nog onduidelijk om hoeveel mensen het gaat.

Handicap

Minister Plasterk besloot eind 2012 om geen dubbele nationaliteiten meer te registreren van mensen die ook als Nederlander zijn geboren. Sommige mensen bleken de registratie van een tweede nationaliteit als handicap te beschouwen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat bestaande registraties gehandhaafd zouden blijven, tenzij iemand zelf een verzoek indient om de registratie te laten schrappen. Maar uiteindelijk is besloten om met ingang van 31 januari 2015 alle registraties te laten vervallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl