N-VA-voorman Bart De Wever wordt persoonlijk aangesproken in de dreigbrief
NOS Nieuws

Politie onderzoekt 'dreigbrief IS' aan Vlaamse krant

De Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft een dreigbrief van Islamitische Staat (IS) ontvangen, schrijft de krant. In de brief staat dat IS aanslagen wil plegen in België op westerse feestdagen. Of de brief echt afkomstig is van IS is onduidelijk.

De brief kwam gisteren bij de redactie binnen, met de gewone post. Hij is in het Frans geschreven. De politie heeft de brief gekregen en onderzoekt nu de herkomst. De krant haalt deskundigen aan die stellen dat "het gedachtengoed van IS erin is terug te vinden".

De schrijver van de brief richt zich tot koning Filip en Bart De Wever, leider van de Vlaams-nationalistische partij N-VA. Daarmee is duidelijk dat de schrijver de actualiteit volgt, zei José Masschelin van Het Laatste Nieuws tegen de Belgische radiozender Q-music. "Bart De Wever heeft zich recent ferm uitgelaten over extremisten en ook de koning heeft in zijn nieuwjaarstoespraak verwezen naar de extremisten in Verviers."

In de dreigbrief zijn er verwijzingen naar de aanslagen in Frankrijk, schrijft Het Laatste Nieuws. "Wat in Frankrijk is gebeurd, zal zich herhalen in België."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl