De politie doorzoekt in de Knokkestraat in Amsterdam de auto waarin de verdachten zaten
NOS Nieuws

Politie Amsterdam: nieuwe liquidatie voorkomen

Met de arrestatie van vier mannen in de Knokkestraat in Amsterdam heeft de politie dit weekend waarschijnlijk een liquidatie of een ander ernstig misdrijf voorkomen. Dat zei hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg in een programma van de stadszender AT5.

Zondag werd nog gezegd dat in de wijk Nieuw-Sloten één man was opgepakt, waarbij het arrestatieteam heeft geschoten en waarbij de verdachte gewond raakte, maar niet ernstig. Aalbersberg zei nu dat een andere verdachte is gebeten door een hond.

In de auto die in de Knokkestraat werd klemgereden, zijn wapens gewonden, waaronder automatische vuurwapens. De politie onderzoekt of er een verband is met andere liquidaties in Amsterdam. "Het past in ons beleid om steeds meer te proberen een liquidatie te voorkomen. Het is ons doel om criminelen direct op de huid te zitten in de aanpak van liquidaties."

Lopend onderzoek

De vier mensen werden aangehouden in het kader van een lopend onderzoek, zei Aalbersberg. Hij hoopt dat hij deze week samen met justitie met meer informatie over de zaak kan komen,

Omdat de politie bij de arrestaties in de Knokkestraat heeft geschoten, doet ook de Rijksrecherche onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl