Grenspomphouders vangen bot bij de rechter
NOS Nieuws

Pomphouders krijgen geen schadevergoeding

Pomphouders in de grensstreek kunnen voorlopig geen aanspraak maken op een schadevergoeding door de Staat vanwege de accijnsverhoging van 1 januari vorig jaar. Dat heeft de kortgedingrechter vandaag bepaald.

Volgens de rechter is het aannemelijk dat de pompeigenaren schade hebben geleden door de maatregel, maar is niet te zeggen hoeveel. Ook voor de accijnsverhoging inging, hadden ze namelijk al te maken met fors teruglopende inkomsten.

Omvallen

De grenspomphouders wilden de schadevergoeding omdat automobilisten massaal over de grens zouden tanken omdat brandstof in Nederland duurder is geworden door de hogere accijnzen. Daardoor zouden zij failliet dreigen te gaan.

De pomphouders willen een bodemprocedure aanspannen tegen de Staat om compensatie te eisen voor de gemiste inkomsten door de accijnsverhoging. Vooruitlopend op deze langlopende zaak eisten ze via de kortgedingrechter alvast een voorschot om te voorkomen dat ze in de tussentijd om zouden vallen.

Teleurgesteld

De pomphouders, verenigd in verschillende belangenverenigingen, zijn "zeer teleurgesteld" over de uitspraak van de rechter. Zij gaan zich beraden op verdere juridische stappen.

BOVAG: zeer teleurgesteld over uitspraak rechter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl