Henk Veerman baalt van een gemiste kans
NOS Voetbal

Heerenveen slaat dubbelslag op transfermarkt

SC Heerenveen heeft op de laatste dag van de transferperiode twee nieuwe spelers aangetrokken. Spits Henk Veerman komt over van FC Volendam en verdediger Robert van Koesveld wordt overgenomen van Ajax.

Veerman is dit seizoen met zestien doelpunten in 21 wedstrijden een van de blikvangers in de Jupiler League. De bijna twee meter lange spits tekent in Friesland een contract voor tweeënhalf jaar met de optie voor nog een seizoen.

Opvallend is dat Veerman vier jaar geleden nog met RKAV Volendam acteerde in de derde klasse van het zondagvoetbal. Via de zaterdagtak van de amateurs belandde hij in 2012 bij de beloften van FC Volendam.

Van Koesveld debuteerde dit seizoen in het betaald voetbal voor Jong Ajax. De twintigjarige verdediger speelde van 2008 tot 2012 al in de jeugdopleiding van de Friezen en keert dus nu terug bij zijn oude club. Ook Van Koesveld heeft in Heerenveen voor tweeënhalf jaar getekend.

Vertrokken

Met het aantrekken van Veerman speelt Heerenveen in op het vertrek van Thomas Dalgaard. De Deense aanvaller wordt voor de rest van dit seizoen verhuurd aan Odense BK. Dalgaard werd aan het begin van het seizoen nog aangetrokken voor 750.000 euro, maar kwam in het team van trainer Dwight Lodeweges niet verder dan tien invalbeurten. Daarin scoorde hij niet.

Vrijdag brak Dalgaard in de wedstrijd tegen FC Dordrecht een van zijn ribben. Desondanks gaat de verhuur aan Odense BK gewoon door.

Van Koesveld is op zijn beurt de vervanger van Jukka Raitala. Het contract van de Finse verdediger zal ontbonden worden vanwege een gebrek aan perspectief in Heerenveen. Raitala werd in 2012 overgenomen van Osasuna.

Veerman: hoop eigenlijk opgegeven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl