Suge Knight wordt verdacht van het aanrijden van twee mensen
NOS NieuwsAangepast

Hip hop-platenbaas verdacht van doodrijden vriend

Platenbaas Marion 'Suge' Knight wordt door de politie van Los Angeles verdacht van een dodelijke aanrijding. Hij zou twee mannen hebben aangereden op een filmset. Een van de slachtoffers, een 55-jarige vriend van Knight, is overleden. Een 51-jarige man raakte gewond.

De pick-uptruck van Knight werd later teruggevonden op een parkeerplaats in Los Angeles. Enkele uren daarna gaf hij zichzelf aan bij de politie.

De twee werden op een parkeerplaats aangereden door de pick-uptruck van Knight. "Tot dusver is niet duidelijk of Knight achter het stuur zat", zegt politiewoordvoerder John Corina. "Maar we willen hem graag spreken, omdat het zijn voertuig was."

We horen dat de aanrijding opzettelijk leek.

Politiewoordvoerder

Aan de aanrijding zou een ruzie vooraf zijn gegaan. "Hij werd aangevallen door twee mensen en toen hij wilde ontsnappen, reed hij twee mensen aan." Dat zegt de advocaat van Knight James Blatt, die daarmee aangeeft dat het wel degelijk de platenbaas was die achter het stuur zat.

Volgens politiewoordvoerder Corina was er opzet in het spel. "Van de mensen die we tot nu toe hebben gesproken, horen we dat de aanrijding opzettelijk leek. We hebben nog niet iedereen gesproken, maar we beschouwen het vooralsnog als moord."

Hip hop-platenbaas verdacht van doodrijden vriend

Suge Knight is een omstreden figuur in de hip hop-wereld. In de jaren 90 richt hij het platenlabel Death Row Records op. Bij het label tekenen grote namen als Dr. Dre, Snoop Dogg en 2Pac.

In 1996 wordt de rapper 2Pac doodgeschoten, terwijl hij naast Knight in een auto zit. Daarna gaat het bergafwaarts met Death Row Records. Het label wordt steeds meer geassocieerd met geweld. In 2006 gaat Death Row Records failliet.

Zes kogels

In augustus van dit jaar wordt Knight beschoten in een nachtclub in Los Angeles. Zes kogels raken de platenbaas. Het is niet duidelijk wie de aanslag heeft gepleegd.

Eerder is Knight veroordeeld voor een gewapende overval, mishandeling en voor bedreiging met een vuurwapen. Tegenwoordig is hij eigenaar van het label Black Kapital Records.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl