De kranten van vanmorgen
NOS Nieuws

Krantenkoppen: Journaal gekaapt

"Journaal gekaapt" koppen de kranten vanmorgen, met een beeld van de man die gisteren een tv-studio van de NOS binnendrong.

Op de voorpagina van de Volkskrant is het moment te zien dat agenten de 19-jarige Tarik Z. overmeesteren. Binnenin heeft de krant het gesprek tussen Z. en de beveiliger die door hem werd gegijzeld uitgeschreven.

In het commentaar schrijft De Telegraaf dat het incident "opnieuw pijnlijk duidelijk maakt hoe slecht het gesteld is met de beveiliging van nieuwsorganisaties". De krant vindt dat de hoofdredactie zich dit incident zwaar moet aanrekenen.

Kwetsbaar

Ook in het commentaar van het AD wordt de vraag gesteld hoe dit kon gebeuren en hoe het kan worden voorkomen. Voormalig programmadirecteur van RTL Bert van der Veer zegt in de krant dat de cruciale nieuwsvoorziening in Nederland erg kwetsbaar is. "We worden met de neus op het pijnlijke feit gedrukt dat heel veel belangrijke nieuwsstromen zich op één locatie bevinden. En als dat pand wordt bedreigd, vallen al die nieuwsstromen in een keer uit."

Trouw houdt de berichtgeving over het incident beperkt tot een kleiner artikel op de voorpagina en een verhaal op pagina 3. Ook het Financieele Dagblad maakt er alleen kort melding van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl