SP-Kamerlid Karabulut beschuldigt de PVV van leugens
NOS Nieuws

PVV en SP botsen fel over huurbeleid

SP en PVV zijn stevig met elkaar in botsing gekomen in een Kamerdebat over het huurbeleid. Het debat ging erover dat veel mensen te maken hebben met forse huurverhogingen en dat het voor huurders met een laag inkomen moeilijk is om aan een betaalbare woning te komen.

PVV-Kamerlid Fritsma zei dat de problemen op de huurmarkt te maken hebben met de "enorme asielinstroom". Volgens hem krijgen als het aan de SP ligt nog veel meer asielzoekers voorrang bij het vinden van een huurhuis, waardoor anderen nog langer moeten wachten. "Het enige wat u doet is het opnemen voor asielzoekers en andere allochtonen en daarmee laat u de gewone man en vrouw in de steek."

Liegen

SP-Kamerlid Karabulut antwoordde daarop dat Fritsma "liegt en bedriegt" en dat de PVV dat wel vaker doet. Volgens haar moeten waar mogelijk mensen in de regio worden opgevangen, maar ze benadrukte dat dat niet altijd mogelijk is en dat Nederland geen land is dat wegkijkt bij wereldproblemen.

Ze voegde eraan toe dat de PVV onder het vorige kabinet heeft ingestemd met een inkomensafhankelijke huurverhoging.

Fritsma beschuldigde de SP vervolgens van misleiding. Volgens hem wil de SP meer verblijfsvergunningen geven dan welke andere partij dan ook. "U bent een rare activistische multiculti-partij waar Nederland niets aan heeft."

Karabulut en Fritsma beschuldigen elkaar

Minister Blok verwacht dat dit jaar zo'n 15.000 vluchtelingen met een verblijfsstatus een huurwoning krijgen, ongeveer 6 procent van het aantal huurwoningen dat elk jaar vrijkomt. Hij erkende dat dat een aanzienlijk percentage is, maar volgens hem is het een logisch gevolg van de afspraak dat echte vluchtelingen onderdak krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl