Een Australisch vliegtuig keert terug naar Perth na een een vergeefse zoektocht boven de Indische Oceaan
NOS Nieuws

Verdwijning MH370 als ongeluk bestempeld

Maleisië heeft het verdwijnen van vlucht MH370 boven de Indische Oceaan tot ongeluk verklaard. Van de 239 mensen aan boord wordt nu ook officieel aangenomen dat ze overleden zijn, zodat nabestaanden aanspraak kunnen gaan maken op schadevergoedingen.

"De kans dat er nog mensen in leven zijn, is buitengewoon klein, omdat het toestel in zee is terechtgekomen en er 327 dagen is gezocht", zei een topambtenaar van het ministerie van Burgerluchtvaart. Hij zei ook dat de luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines bereid is om snel tot uitbetalingen over te gaan.

Onderzoek gaat door

Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is, gaat door. Of dat wat oplevert is de vraag. "Op dit moment is er geen bewijs dat de speculaties bevestigt", zei de topambtenaar.

Het onderzoek wordt ernstig gehinderd door het feit dat niet bekend is waar het toestel in de oceaan verdween, laat staan dat de zwarte dozen zijn teruggevonden.

Vlucht MH370 verdween op 8 maart vorig jaar tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking van de radar. Uit onderzoek is gebleken dat hij kort na de start naar de Indische Oceaan afboog en daarna nog uren doorvloog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl