In een filmpje legde Amanda uit hoe pesterijen haar leven tot een hel hadden gemaakt
NOS Nieuws

Nederlander: ik ben de pestkop van Amanda Todd niet

De Nederlander Aydin C. zegt dat hij niet verantwoordelijk is voor het online pesten van Amanda Todd, het Canadese meisje dat vanwege pesterijen zelfmoord pleegde. Hij schrijft dat in een open brief die hij onder meer naar RTL Nieuws stuurde.

Aydin C. zit in Nederland vast op verdenking van het aanranden en via internet afpersen van tientallen meisjes. Amanda Todd is een van hen. Ze is het bekendste slachtoffer, omdat ze een filmpje op Youtube zette waarin ze uitlegde hoe ze werd misbruikt, afgeperst en gepest. In 2012 pleegde ze zelfmoord.

Zwijgen

In januari vorig jaar werd Aydin C. gearresteerd. Tot nu toe zweeg hij en werkte hij niet mee aan het politieonderzoek. Met de brief, die in het Engels is opgesteld, doorbreekt hij dat zwijgen.

"Ten eerste ben ik onschuldig. Ik ben niet de zogenoemde pestkop van Amanda Todd of van wie dan ook", schrijft hij. "Ik zit al een jaar in de cel voor dingen die ik niet gedaan heb."

Router

Hij zegt verder dat het onderzoek naar hem vooral gebaseerd is op een rapport van Facebook dat volgens hem niet klopt. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat het pesten via internet te herleiden was naar een router op een bungalowpark in Oisterwijk, waar Aydin C. destijds verbleef. C. zegt nu dat hij in die periode helemaal niet in de buurt was van die router.

Justitie is nog bezig met het onderzoek naar de 35-jarige man. Canada heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl