NOS Nieuws

'Dode' kat klimt uit graf

'Deze kat is een godswonder'

In de Amerikaanse stad Tampa Bay lijkt een kat herrezen uit de dood. Het dier werd na een verkeersongeluk doodverklaard en begraven, maar dook vijf dagen later levend op in de tuin van de buren.

De 52-jarige Ellis Hutson vond zijn bijna twee jaar oude kat Bart vorige week aan de kant van de weg in een plas bloed. Het dier bleek te zijn aangereden. De plaatselijke dierenarts stelde vast dat Bart dood was, waarop Hutson hem in zijn achtertuin liet begraven door een vriend. Zelf kon hij het emotioneel niet aan.

Groot was zijn verbazing toen zijn buurvrouw vijf dagen later op de stoep stond met Bart in haar handen. De kat leefde, maar was wel zwaar gehavend. De linkerhelft van zijn kop was verbrijzeld en zijn kaak was gebroken.

Wakker

Waarschijnlijk heeft de dierenarts Barts bewusteloosheid per abuis aangezien voor zijn dood. De kat moet in zijn graf wakker zijn geworden en zichzelf vervolgens op de een of andere manier hebben bevrijd.

Bart is naar een dierenziekenhuis gebracht en gaat binnenkort onder het mes. De verwachting is dat hij voor een groot deel kan worden opgelapt. Wel zal hij vermoedelijk aan één oog blind blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl