NOS Nieuws Binnenland

Moord op ggz-directeur had te maken met drugsdeal

De kogels waarmee ggz-directeur Rob Zweekhorst werd vermoord, waren waarschijnlijk bedoeld voor iemand die te maken had met een grote drugsdeal. Dat heeft de politie bekendgemaakt in Opsporing Verzocht.

Zweekhorst werd op 1 januari 2014 van dichtbij doodgeschoten bij zijn huis in Berkel en Rodenrijs terwijl hij zijn honden uitliet. Waarschijnlijk is hij aangezien voor iemand die moest boeten voor een mislukte drugsdeal in december 2013. De douane onderschepte toen op de Maasvlakte een lading van 300 kilo cocaïne, in een container met dozen verse ananas uit Costa Rica. De drugs hadden een waarde van tien miljoen euro.

Rinus Moerer

De naam van het eigenlijke doelwit kan niet worden genoemd, zegt de politie. Duidelijk is in elk geval dat ook fruithandelaar Rinus Moerer op de dodenlijst stond na de mislukte drugsdeal. De man van 68 werd in april 2014 geliquideerd in de Brabantse plaats Steenbergen. De politie denkt dat hij niet alleen fruit importeerde maar ook betrokken was bij de import van drugs.

De politie hoopt door de uitzending in contact te komen met mensen die meer weten over de drugsruzie, de schutters en de opdrachtgevers van de liquidaties.

Hulzen en bloed

In de uitzending kwam ook de weduwe van de ggz-directeur aan het woord. Ze was onherkenbaar gemaakt. De weduwe vertelde over haar leven met Zweekhorst en over de moord op haar man. Zij zei dat ze haar man zelf vond. Ze zag haar man liggen in een plas bloed met kogelhulzen om zich heen. De vrouw rende naar buiten toen ze werd gealarmeerd door haar honden. 

Weduwe ggz-directeur: in de verte zag ik Rob al liggen

STER reclame