NOS Nieuws

Politie stopt demonstratie tegen 'afbraakbeleid'

Politie stopt demonstratie tegen 'afbraakbeleid'

De politie heeft vanmiddag een einde gemaakt aan een manifestatie die werd gehouden op het Malieveld in Den Haag. Demonstranten werd rond 14.15 uur verzocht te vertrekken. Dat gebeurde op last van burgemeester Van Aartsen.

Een groep demonstranten probeerde aan het einde van de ochtend tegen de afspraken met de politie in het Binnenhof te bereiken. Daarop werd een aantal demonstranten aangehouden.

Omdat daarna mensen nog steeds probeerden de Haagse binnenstad te bereiken, is besloten om de manifestatie te stoppen. Sommigen die wel het Binnenhof bereikten, zijn door de politie weggestuurd.

'Schijten op stoep Rutte'

De mensen op het Malieveld demonstreren tegen "het afbraakbeleid van de regering". Ze zeggen op te komen voor armen en ouderen die het slecht hebben in Nederland.

De organisatoren van de manifestatie wilden in eerste instantie demonstreren op het Binnenhof in Den Haag, maar kregen geen toestemming omdat daar niet gedemonstreerd mag worden. De groep die toch naar het Binnenhof wilde gaan, riep onder meer dat ze willen "schijten op de stoep van Rutte".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl