EPA
NOS Nieuws

Graf Cervantes mogelijk gevonden

Archeologen denken dat ze het graf van de Spaanse schrijver Miguel Cervantes hebben gevonden. In het voormalige klooster waar de auteur van Don Quichot moet zijn begraven hebben ze een doodskist gevonden met zijn initialen.

Sinds vorig jaar april wordt er met een grondradar gezocht naar graven onder het gebouw in Madrid. Dit weekend werd een grotendeels vergane kist boven de grond gehaald met spijkers die de letters MC vormen.

Bij de kist werden ook resten van tien mensen gevonden, onder wie kinderen. De archeologen gaan nu kijken of ze kunnen achterhalen of er resten van Cervantes tussen zitten.

Oorlogwonden

Bij de identificatie van de resten kan het helpen dat Cervantes gewond raakte in de Slag bij Lepanto, toen hij vocht tegen de Turken. Hij werd toen geraakt door drie musketkogels, in zijn borst en hand.

Ook schreef Cervantes zelf dat hij aan het einde van zijn leven nog slechts zes tanden over had. Dat kan ook helpen met de identificatie.

Cervantes stierf in 1616 in armoede op 69-jarige leeftijd. Zijn lichaam werd begraven bij een klooster, maar doordat het gebouw enige malen werd verbouwd, ging het graf verloren.

 • EPA
  Onderzoekers gingen met endoscopen niches af
 • EPA
  Er werden resten van tien lichamen gevonden
 • EPA
  Een eerdere poging Cervantes te vinden mislukte wegens geldgebrek
 • EPA
  De kist waarin Cervantes mogelijk werd begraven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl