Erewedstrijd Ricksen indrukwekkend en emotioneel

time icon

Maar liefst 41.349 mensen zaten op de tribune van Ibrox Stadium voor de erewedstrijd voor Fernando Ricksen. Tussen 2000 en 2006 maakte Ricksen als speler van Glasgow Rangers daar furore.  

'Simply the best' van Tina Turner galmde uit de speakers terwijl Ricksen in een erehaag van voormalig ploeggenoten het veld op kwam lopen. De ernstig zieke oud-rechtsback - bij Ricksen werd in 2013 de ongeneeslijke spierziekte ALS ontdekt - verrichtte na een fotosessie en het bekijken van mooie beelden de aftrap van de wedstrijd. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Erewedstrijd Ricksen ontroert Ibrox Stadium
2/2 Veel voormalig ploeggenoten van Fernando Ricksen kwamen naar Glasgow voor het benefietduel. L1

Het was een benefietduel tussen het Rangers Select-team en Fernando's All Stars. Het Rangers Select Team bestond onder anderen uit de spelers Arthur Numan, Ronald de Boer, Gennaro Gattuso, Michael Mols, Barry Ferguson, Thomas Buffel en Bert Konterman. 

Bij de Fernando's All Stars gaven onder anderen Teddy Sheringham, Kevin Hofland, Kiki Musampa, Denny Landzaat, Paul Bosvelt, Kenneth Perez en Ronald Waterreus acte de présence.

De All Stars zegevierden uiteindelijk met 7-4, maar dat was niet het belangrijkste van de middag. De opbrengst van de erewedstrijd gaat namelijk naar Stichting ALS, want Ricksen gelooft nog altijd dat er binnenkort iemand is die het gevecht met deze ziekte weet te winnen.

RangersHistory
@RangersFACTS
41,349 packed Ibrox to support Fernando Ricksen, 2nd highest attendance at Ibrox this season. #RicksenTributeMatch
4 jaar geleden

STER Reclame