Broersen gaat nuchter om met favorietenstatus

Nadine Broersen heeft een uiterst succesvol jaar achter de rug. Ze werd Nederlands kampioen hoogspringen (indoor en outdoor) en wereldkampioene vijfkamp (indoor). Nu begint de 24-jarige atlete weer op nul. Een nieuw seizoen, met nieuwe kansen. De PEC-indoor is het eerste toernooi waar ze weer in actie komt.

Broersen heeft na 2014 een andere status op de atletiekbaan. Maar die favorietenstatus doet haar niet veel. "Natuurlijk weet ik dat mensen nu naar mij kijken. 'Ze gaat het wel even doen', wordt dan gezegd. Maar ik moet er straks gewoon weer staan en laten zien waar ik goed in ben", spreekt ze nuchter.

Hoewel Broersen afgelopen seizoen wereldkampioene werd op de vijfkamp, stond ze in de schaduw van de andere Nederlandse atleten Dafne Schippers en Sifan Hassan. "Ik vind dat niet frustrerend. Ik ben wel iemand die ook weet dat het goed is voor de atletiek dat het zo goed gaat. Ik had ook wel gehoopt op een nominatie voor het Sportgala, maar omdat dat niet is gebeurd, ben ik niet minder blij met m'n WK-titel."

STER reclame