• AFP
    Cristiano Ronaldo slaat Jose Angel Crespo
  • AFP
    Cristiano Ronaldo schopt Edimar

Real Madrid heeft in de strijd om de Spaanse titel met grote moeite gewonnen van Córdoba. De koploper, die Cristiano Ronaldo met rood verloor wegens natrappen en slaan, stelde de zege pas in de 89ste minuut vanaf de penaltystip veilig: 1-2.

De thuisploeg kwam snel op 1-0 door een strafschop van Ghilas (na hands Ramos). Córdoba was feller en dat frustreerde Real, dat na een half uur wel langszij kwam door Karim Benzema. De Fransman reageerde attent na een hoekschop van Gareth Bale.

Ronaldo schopt en slaat

In de tweede helft heerste Córdoba, dat een handvol kansen onbenut liet en de lat raakte. Ronaldo vergreep zich in de slotfase aan een tegenstander (Edimar) en kon met rood inrukken.

Vlak voor tijd kwam een vrije trap van Bale tegen de arm van Federico Cartabia en de bal ging op de stip. De Welshman bleef koel en voorkwam averij voor Real.