Geert Leinders
NOS Wielrennen

Leinders: beschouw mezelf onschuldig

Voormalig Rabobank-ploegarts Geert Leinders zal niet wakker liggen van zijn levenslange schorsing. Het is ook maar de vraag of de Belg in beroep gaat tegen het besluit van het Amerikaanse sporttribunaal AAA, op basis van materiaal van de Deense, Nederlandse en Amerikaanse dopingautoriteit.

De eerste reactie van Leinders is even kort als bondig. "Als geneesheer beschouw ik mezelf in deze zaak als onschuldig", aldus Leinders. De Belgische arts is geenszins van slag van de maatregel. "Ik heb reeds drie jaar geleden besloten om nooit meer als ploegdokter in het wielrennen actief te zijn."

Als geneesheer beschouw ik mezelf in deze zaak als onschuldig.

Geert Leinders

Leinders' advocaat, Kristof de Saedeleer, voegt daar nog aan toe: "’Wielrennen is een afgesloten hoofdstuk voor de heer Leinders. Over de zaak hebben we nu nog verder geen nieuws over bijvoorbeeld een eventueel beroep. Daarvoor willen we eerst met Leinders overleggen. Beraden is te sterk uitgedrukt. We moeten er simpelweg over praten.

"Er is overigens juridisch heel wat te zeggen over deze beslissing. Maar het zou ook kunnen, na het overleg met de heer Leinders, dat we het hierbij laten en niet in beroep gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl