De marechaussee beveiligt de orthodox-joodse school Cheider
NOS Nieuws

Joodse scholen in Amsterdam blijven extra beveiligd

De beveiliging van de drie joodse scholen in Amsterdam blijft in elk geval tot de zomer op een hoog peil. Dat heeft burgemeester Van der Laan laten weten aan de gemeenteraad, na overleg met politie en justitie.

De extra veiligheidsmaatregelen zouden eigenlijk vanaf 1 februari worden afgebouwd. De burgemeester heeft besloten de extra beveiliging door de marechaussee in stand te houden vanwege de terreurdaden en de terreurdreiging in Frankrijk en België. Hij benadrukt dat er geen concrete dreiging is tegen religieuze instellingen in Amsterdam.

Ook aan de beveiliging van synagogen in Amsterdam verandert voorlopig niets. De beveiliging van de instellingen werd in mei vorig jaar opgeschroefd, na de aanslag op het Joods Museum in Brussel.

Ontstemd

Van der Laan liet ook weten dat hij ontstemd is over het besluit van de orthodox-joodse school Cheider om de school vrijdag dicht te houden.

Het bestuur besloot daartoe, vanwege een politieoperatie tegen Syriëstrijders in de Belgische plaats Verviers. Ook in Antwerpen en Brussel schrapten joodse scholen de lessen.

De burgemeester wilde de sluiting donderdagavond nog tegenhouden, maar toen waren alle leerlingen al ingelicht. Maandag ging de school weer open, na overleg met de burgemeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl