Een scène uit House of Cards
NOS Nieuws

Netflix wil de wereld veroveren

Videostreamingdienst Netflix wil over twee jaar wereldwijd beschikbaar zijn. Dat zegt de onderneming bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf achter series als House of Cards en Orange is the New Black is nu in zo'n 50 landen beschikbaar.

Eind 2014 had Netflix 57,4 miljoen leden, 13 miljoen meer dan een jaar eerder. Het bedrijf maakte afgelopen kwartaal 83 miljoen dollar winst, een jaar eerder was dat nog 48 miljoen.

Alleen nog internetvideo

Netflix denkt dat in de toekomst alle video-entertainment zal bestaan uit internetvideo en wil dan een van de grote wereldwijde spelers zijn. Netflix houdt precies bij wat gebruikers wel kijken en niet kijken en zegt daardoor goed te weten wat consumenten willen zien.

Netflix heeft deals met allerlei entertainmentbedrijven om hun series en films aan te bieden. Maar het zet ook steeds meer in op eigen, originele content die alleen via Netflix is te zien. Er is een Franstalige serie in de maak, Marseille, over politieke intriges in de havenstad. En onlangs kwam Marco Polo beschikbaar, een serie over de avonturen van de Italiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger in het China en Mongolië van de 13e eeuw.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Misser

Die laatste serie laat overigens zien dat niet alles wat Netflix produceert een groot succes is. Netflix gaf 90 miljoen dollar uit aan de megaproductie, die de Netflix-tegenhanger moest worden van Game of Thrones van concurrent HBO. Maar Marco Polo werd door recensenten negatief ontvangen. De serie krijgt op recensiesite Metacritic een gemiddelde score van 48 uit 100. Ter vergelijking, House of Cards, over de machtswellustige politicus Frank Underwood, scoort 80 uit 100.

Het bedrijf zegt verder dat internetpiraterij een grote 'concurrent' blijft. Netflix noemt Nederland bij naam als een land waar een illegale dienst als Popcorn Time erg populair is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl