NOS Voetbal

Munsterman: weg met rustig gevoel

Munsterman blikt terug op ruim tien jaar FC Twente

Een reden voor zijn vertrek bij FC Twente na dit seizoen wilde Joop Munsterman niet echt geven in zijn nieuwjaarsspeech. Over eventuele onrust bij de club of slechte financiële situatie geen woord.

Munsterman stelt dat de club met de nieuwe organisatiestructuur in goede handen is en dat het daarom een goed moment is om zijn vertrek aan te kondigen.

"Ik merkte dat ik daar echt aan toe ben", aldus Munsterman. "Werken bij een voetbalclub is nou niet bepaald een 9-to-5 job. Het waren ongelooflijk intensieve jaren en we weten allemaal dat de laatste jaren niet de gemakkelijkste zijn geweest."

"Het is fijn om nu te constateren dat FC Twente met een nieuwe structuur en een degelijke en verantwoorde governance vooruit kan. Dit jaar maakt FC Twente weer winst en het proces, de strategie en de operationele taken naar de nabije toekomst liggen vast. Dat geeft een rustig gevoel; de club is in goede handen en omdat dat zo is, voelt dit ook als het goede moment om mijn vertrek aan de kondigen."

Een ding is duidelijk: we hebben de stap weten te maken van middenmoter naar top-5 club. Daar mogen we met zijn allen hier in Twente trots op zijn.

Joop Munsterman

Landstitel en dakdrama

"Ik moet eerlijk zeggen dat de jaren als in een roes voorbij zijn gegaan", vervolgt Munsterman. "FC Twente heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt met natuurlijk het kampioenschap van 2010 als hoogtepunt: het mooiste wat je als club, en misschien ook wel als regio, kan meemaken."

"Het dakdrama, met twee dodelijke slachtoffers, was voor mij een absoluut dieptepunt. Het zijn zo de eerste zaken waaraan ik denk als ik terugkijk op al die jaren. Er is zo ontzettend veel gebeurd, eigenlijk teveel om op te noemen."

"Heel veel dingen zijn goed gegaan, maar er zijn ook fouten gemaakt. Het zij zo. Een ding is duidelijk: we hebben de stap weten te maken van middenmoter naar top-5 club. Een stap die velen onmogelijk achtten. Daar mogen we met zijn allen hier in Twente trots op zijn."

Munsterman sloot af met de woorden: "Ik ben trots en blij dat ik onderdeel mocht zijn van dit proces en deel uitmaak van de geschiedenis van deze mooie club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl