Kleding van Vlisco
NOS Nieuws

Helmondse stoffenfabrikant Vlisco breidt uit in Nigeria

Stoffenmaker Vlisco heeft een deal gesloten met de Nigeriaanse regering over uitbreiding van zijn activiteiten in het land.

Het bedrijf produceert zijn kleurrijke stoffen nu voornamelijk in Helmond. Door de overeenkomst mag Vlisco nu ook in Nigeria gaan produceren.

Vier jaar onderhandeld

Op de middellange termijn zal Vlisco naar eigen zeggen voor 10.000 banen zorgen in Nigeria. Er is vier jaar over onderhandeld.

De topman van Vlisco is blij met de overeenkomst. "Wij prijzen de Nigeriaanse overheid voor de beslissing om deze belangrijke industrie nieuw leven in te blazen. De nieuwe regelgeving in Nigeria leidt ertoe dat de Vlisco Group kan investeren in Nigeria en kan bijdragen aan de bouw van een levendige katoen-, textiel- en mode-industrie."

Vlisco bestaat al sinds 1846, maar is in Nederland relatief onbekend. De batikachtige stoffen van het bedrijf zijn vooral populair in West- en Centraal-Afrika.

Banen weg

Vorige week nog meldde het bedrijf dat 100 flexwerkers in Helmond niet meer ingezet zouden worden, omdat de Nigeriaanse stoffenmarkt achteruit is gegaan. Door ebola en de terreurorganisatie Boko Haram kopen mensen in het land minder kleding.

Volgens Vlisco gaat het om een tijdelijke dip in de verkoop in Nigeria. Of de flexwerkers in de toekomst weer aan de slag kunnen hangt volgens het bedrijf af van marktontwikkelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl