Jules Bianchi in de stromende regen op Suzuka. Hij crasht later in de wedstrijd.
NOS Sport

Formule 1-races vervroegd voor veiligheid

Om de veiligheid te vergroten wordt er dit seizoen bij een aantal Formule 1-races eerder gestart. Daarmee profiteren de coureurs langer van het daglicht op de betreffende circuits. In totaal wordt het aanvangstijdstip bij vijf Grands Prix met een uur vervroegd.

De maatregel wordt genomen naar aanleiding van de zware crash van Jules Bianchi. De Franse coureur vloog in oktober op het circuit van Suzuka in Japan in de stromende regen en bij schemerlicht van de baan. Zijn bolide ramde een takelwagen, waarbij Bianchi ernstig hersenletsel opliep. Hij ligt nog steeds in coma.

Een commissie onderzocht de crash en adviseerde de directie van de Formule 1 vervolgens om op een aantal circuits vroeger te starten. De vervroegde starttijd geldt voor de GP's van Australië (Melbourne), Maleisië (Kuala Lumpur), China (Shanghai), Japan (Suzuka) en Rusland (Sotsji).

De aanvangstijden van de drie races die in het donker bij kunstlicht worden verreden, blijven ongewijzigd. De eerste race van het nieuwe F1-seizoen is op 15 maart in Melbourne. De wedstrijd begint om 16.00 uur plaatselijke tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl