Het marineschip Karel Doorman ligt aan de kade. De verstekelingen kwamen via de touwen aan boord
NOS Nieuws

Verstekelingen op Nederlands ebolahulpschip

Aan boord van het Nederlandse marineschip Karel Doorman zijn op de terugtocht vanuit West-Afrika drie verstekelingen gevonden. Ze bleken aan boord te zijn gegaan toen het schip een tussenstop maakte in de Senegalese hoofdstad Dakar.

De drie mannen waren via touwen aan boord geklommen en hadden zich verschanst in onder meer een reddingsboot. Een paar dagen later werden ze gevonden bij inspecties door de bemanning.

Defensie onderzoekt hoe het mogelijk is dat de mannen de beveiliging hebben omzeild. De Karel Doorman lag aan een kade die werd afgeschermd door de lokale autoriteiten. De toegang tot het schip zelf werd beveiligd door de bemanning.

Ebola

De Karel Doorman was de afgelopen tijd in West-Afrika om hulpgoederen af te leveren voor de strijd tegen ebola. Begin deze maand werden de laatste spullen afgeleverd in Liberia.

De verstekelingen varen nu onder toezicht mee naar Den Helder, waar ze worden overgedragen aan de marechaussee. Ze hebben geen verschijnselen van ebola of andere acute medische aandoeningen, meldt Defensie. Het schip komt naar verwachting zaterdag aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl