Volgens de ChristenUnie zijn pooiers vaak mensenhandelaren
NOS Nieuws

ChristenUnie wil pooierverbod

De ChristenUnie wil dat pooierschap in een wet wordt verboden. Op die manier moet uitbuiting van prostituees worden tegengegaan.

Kamerlid Gert-Jan Segers wil het verbod in een wet vastleggen. Pooiers zijn volgens hem vaak mensenhandelaren. Omdat vrouwen vaak niet durven te getuigen ontbreekt volgens het Kamerlid meestal bewijs om er een zaak van te maken. Segers kreeg naar eigen zeggen van politieagenten te horen dat prostituees het beste beschermd kunnen worden door de pooiers aan te pakken.

Bij een verbod zou de politie alleen maar hoeven vast te stellen dat een pooier geld ontvangt van een prostituee, waarna die kan worden vervolgd. Segers wil het verbod koppelen aan een wet die de Tweede Kamer in behandeling heeft. Volgens die wet moeten alle bedrijven in de seksindustrie een vergunning hebben.

Het idee om het pooierschap te verbieden is niet nieuw. In 2013 pleitte rechter Peter Lemaire ervoor. Ook hij benadrukte dat vrouwen op die manier beter beschermd kunnen worden. Volgens Lemaire is het nu vaak te lastig om te bewijzen dat sprake is van dwang of misbruik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl