Verschillende sterren verdwijnen deze week van Twitter en Facebook om aandacht te vragen voor aids. Onder andere Lady Gaga, Justin Timberlake, Usher en initiatiefnemer Alicia Keys zeggen niets meer te zullen schrijven op sociale media totdat er een miljoen dollar is opgehaald. Dinsdag, de dag voor Wereldaidsdag, plaatsen zij hun laatste berichten.

"Het is zo belangrijk en supercool om de media te gebruiken die zo natuurlijk voor ons zijn", zegt Keys over het door haar bedachte Digital Life Sacrifice. Met de actie haalt ze geld op voor de stichting Keep a Child Alive, waar ze mede-oprichter van is. "Het is een beetje sarcastisch, maar zo krijg je wel de aandacht van mensen."

Volgens Keys heeft niemand die ze vroeg nee gezegd. "Zodra ik mensen aan de telefoon kreeg en het project kon uitleggen, wilde iedereen meedoen." Zo doen bijvoorbeeld ook acteurs Elijah Wood en Jennifer Hudson en tennisster Serena Williams mee. Allen hebben filmpjes opgenomen waarin ze uitleggen waarom ze de actie steunen.

Populair

Volgens de voorzitter van Keep a Child Alive heeft de actie een symbolische betekenis. "Waarom maken we ons druk over de dood van één beroemdheid, maar niet om de dood van miljoenen anderen?"

De stichting denkt dat het geld snel binnen zal zijn. "De fans van Lady Gaga alleen al zullen waarschijnlijk voldoende zijn." De zangeres heeft 24 miljoen Facebook-vrienden en nog eens 7 miljoen volgers op Twitter. Keys heeft daar 2,6 miljoen volgers.

 

STER reclame