NOS Voetbal

Kargbo: altijd een schone lei gehad

Kargbo: nooit met matchfixing bemoeid

Ibrahim Kargbo blijft ontkennen ook maar iets met matchfixing te maken te hebben. Ook niet in het seizoen 2009/2010, zoals de Volkskrant zaterdag beweert. Hij zou als speler van Willem II geld hebben aangenomen om resultaten van de duels met Feyenoord en Ajax te beïnvloeden.

"Ik wil alleen maar zeggen: het is in mijn hele carrière nooit gebeurd", reageert Kargbo op de beschuldigingen. "Ik heb hetzelfde probleem in Sierra Leone. Het is nooit waar. Ik heb altijd een schone lei gehad en mijn best gedaan."

De verdediger werd niettemin vorig jaar geschorst voor internationale wedstrijden met Sierra Leone vanwege een matchfix-schandaal in 2008. Hij speelt tegenwoordig bij Atlético Clube Portugal, dat uitkomt op het een na hoogste niveau in Portugal en óók verdacht wordt van matchfixing.

Slechterik

"Toen we met Sierra Leone tegen Zuid-Afrika moesten, heeft iemand namens ons geld aangenomen. We weten niet wie. Ik heb daar niets mee te maken gehad. Als dat zo was, was ik nooit bij Atlético gekomen. Dan was ik nu gestopt, dan was ik rijk geweest. Overal ben ik nu de slechterik. Maar ik heb nog nooit iets te maken gehad met matchfixing. Ik zweer het op mijn vier kinderen."

"Het verhaal dat we met 4-0 van Ajax verloren met tien man tegen elf... Als je naar die wedstrijd kijkt, vraag je je af waarom ze beweren dat deze jongen betrokken was bij matchfixing. Ik heb vier goede seizoenen gehad, ik was drie keer de beste speler bij Willem II."

Op de vraag of hij ooit door een goksyndicaat is benaderd om wedstrijden te fixen, antwoordt Kargbo: "Ze gaan de hele wereld over om mensen daar bij te betrekken. Ze zouden in Zuid-Afrika zijn. Maar ik heb niemand gezien. Toen we in Egypte speelden, waren ze er ook. Maar het hangt van jou af om op afstand te blijven. Ik heb mij niet met matchfixing bemoeid.

Kargbo over matchfixing (lange versie)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl